Krůtí steaky s liškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí steaky s liškami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 18138 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
500 g | Krůtí prsa |
300 g | Lišky čerstvé |
40 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Meduňka |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř bílý |
125 ml | Pomerančová šťáva |
2 ks | Šalotka |
100 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 120,3mg |
Draslík | 752,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Krůtí prsa, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Pepř bílý, Pomerančová šťáva, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Meduňka, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krůtí steaky s liškami postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Každý řízek obalíme plátkem slaniny a ovážeme nití. |
2 | Připravené steaky opečeme na pánvi na rozehřátém oleji, vyjmeme a necháme na teplém místě. |
3 | Lišky očistíme, šalotku a česnek oloupeme a vše najemno nasekáme. Osmažíme na másle, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Podlijeme pomerančovou šťávou, přilijeme smetanu a omáčku prohřejeme a dochutíme. |
4 | Ze steaků odstraníme nitě a maso přelijeme omáčkou. Každou porci ozdobíme lístky meduňky. |