Recept

Hlíva ústřičná s česnekovým máslem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 18144

Ingredience

7 polévková lžíce Citronová šťáva
750 g Hlíva ústřičná
125 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 314 kcal
Kilojoule 1 315kJ
3% Sacharidy 11 g
37% Tuky 27 g
5% Sodík 98 mg
10% Bílkoviny 6 g

Hlíva ústřičná s česnekovým máslem postup přípravy receptu:

1

Houby očistíme, krátce opláchneme a osušíme. (Větší houby rozkrájíme na plátky). Potřeme je citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.

2

Rozehřejeme máslo, ale nazahříváme ho dlouho, přidáme oloupaný, nahrubo nasekaný česnek utřený se solí a promícháme. Směsí potřeme houby, vložíme je na gril a zvolna opečeme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Hlívu ústřičnou můžeme nahradit žampiony.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept