Zdravý recept

Brambory vařené ve vývaru

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Brambory vařené ve vývaru 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 18148
Kategorie: Polévky

Ingredience

750 g Brambory
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 134 kcal
Kilojoule 562kJ
7% Sacharidy 24 g
3% Tuky 2 g
12% Sodík 238 mg
13% Bílkoviny 7 g
Brambory vařené ve vývaru

Brambory vařené ve vývaru postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory pokrájíme na kostky a dusíme v menším množství vývaru 15 - 20 minut.

2

Měkké brambory posypeme jemně nasekanou petrželkou, podáváme jako přílohu.

Poznámka

Servírujeme teplé. Vývar můžeme připravit i z kostky bujónu.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Brambory vařené ve vývaru
Brambory vařené ve vývaru jsou výbornou variantou přílohy. Určitě by mohl být i vývar z kuřete. Jsou vážně dobré. Jen jsem neměla čerstvou nať na ozdobení, což je škoda.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept