Jednoduchý recept

Houskové knedlíky se sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18156

Ingredience

1 polévková lžíce Kmín celý
500 ml Mléko polotučné
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Strouhanka
80 g Sýr Ementál (Primátor)
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
3 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 582 kcal
Kilojoule 2 434kJ
12% Sacharidy 44 g
48% Tuky 36 g
22% Sodík 446 mg
38% Bílkoviny 21 g

Houskové knedlíky se sýrem postup přípravy receptu:

1

Změklé máslo utřeme s vejci do pěny a přidáme nastrouhaný ementál.

2

Žemle nakrájíme na tenké plátky, přelijeme je mlékem a chvíli necháme stát. Potom je dobře vymačkáme a spolu se strouhankou přidáme do máslového základu. Osolíme (2 špetka sůl), opepříme, okořeníme kmínem a paprikou a vypracujeme těsto. Necháme je 20 minut odpočinout a potom znovu promícháme.

3

Z těsta tvarujeme malé knedlíky, které vaříme v osolené vroucí vodě 8-10 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept