Recept

Červená vaječná omáčka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
2
Recept ujde
2 1 Červená vaječná omáčka 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 18171

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
2 polévková lžíce Hořčice kremžská
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
400 ml Voda pitná
2 polévková lžíce Víno červené
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 249 kcal
Kilojoule 1 042kJ
2% Sacharidy 8 g
27% Tuky 20 g
18% Sodík 358 mg
15% Bílkoviny 9 g

Červená vaječná omáčka postup přípravy receptu:

1

Natvrdo uvařená vejce oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky nasekáme a odložíme stranou.

2

Ze žloutků, hořčice a citronové šťávy umícháme hladký krém. Přidáme rajčatový protlak, přilijeme víno a po kapkách přimícháváme olej, dokud se přísady nespojí. Omáčku dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a špetkou cukru. Povrch posypeme nasekanými bílky.

Poznámka

Omáčku podáváme k listovým salátům. Je také vhodná k namáčení zeleniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
2
Recept ujde