Recept

Ragú vaječné se žampiony

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 18177

Ingredience

1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
150 ml Víno bílé
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 170 kcal
Kilojoule 711kJ
1% Sacharidy 4 g
12% Tuky 9 g
17% Sodík 331 mg
23% Bílkoviny 13 g

Ragú vaječné se žampiony postup přípravy receptu:

1

Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, podlijeme trochou vody a přivedeme k varu. Zalijeme vínem, osolíme, okořeníme a podusíme doměkka.

2

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostky. Upravíme je na talíře, zalijeme houbovou směsí a posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme ihned.

Poznámka

Vhodnou přílohou je pečivo. Můžeme použít i čerstvé lesní houby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept