Italské biscotti-vánoční sušenky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italské biscotti-vánoční sušenky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1818 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
250 g | Cukr třtinový |
85 g | Hrozinky |
85 g | Kandované ovoce |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Mandle |
350 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Nové koření mleté |
50 g | Pistácie |
1 ks | Pomeranče |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 73,6mg |
Draslík | 289,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Hrozinky, Kandované ovoce, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Pistácie, Pomeranče, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Nové koření mleté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Italské biscotti-vánoční sušenky postup přípravy receptu:
1 | Smícháme mouku, kypřící prášek, koření a cukr, přidáme vejce, nastrouhanou pomerančovou kůru a zpracujeme těsto. Nakonec přidáme ovoce, oloupané pistácie a mandle. |
2 | Pružné těsto rozdělíme na čtvrtiny a z každé vyválíme váleček asi 30 cm dlouhý. Rozložíme na plech s pečícím papírem, dál od sebe. |
3 | Pečeme až těsto zpevní ale stále je bledé, necháme vychladnout. |
4 | Z válečků krájíme centimetr silné plátky, které rozložíme na plech s pečícím papírem a ještě dalších 15 minut pečeme. |
5 | Necháme vychladnout. |
Poznámka
Italské biscotti jsou nejlepší namáčené do dezertního vína.