Recept

Italské biscotti-vánoční sušenky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1818

Ingredience

250 g Cukr třtinový
85 g Hrozinky
85 g Kandované ovoce
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
50 g Mandle
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Nové koření mleté
50 g Pistácie
1 ks Pomeranče
1 kávová lžička Skořice mletá
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 528kJ
19% Sacharidy 69 g
9% Tuky 7 g
2% Sodík 41 mg
16% Bílkoviny 9 g

Italské biscotti-vánoční sušenky postup přípravy receptu:

1

Smícháme mouku, kypřící prášek, koření a cukr, přidáme vejce, nastrouhanou pomerančovou kůru a zpracujeme těsto. Nakonec přidáme ovoce, oloupané pistácie a mandle.

2

Pružné těsto rozdělíme na čtvrtiny a z každé vyválíme váleček asi 30 cm dlouhý. Rozložíme na plech s pečícím papírem, dál od sebe.

3

Pečeme až těsto zpevní ale stále je bledé, necháme vychladnout.

4

Z válečků krájíme centimetr silné plátky, které rozložíme na plech s pečícím papírem a ještě dalších 15 minut pečeme.

5

Necháme vychladnout.

Poznámka

Italské biscotti jsou nejlepší namáčené do dezertního vína.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept