Jednoduchý recept

Fenyklový koláč

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1820

Ingredience

150 g Cukr krupice
300 g Fenykl obecný
100 g Mouka polohrubá
110 g Máslo čerstvé
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 503 kcal
Kilojoule 2 103kJ
18% Sacharidy 64 g
34% Tuky 26 g
4% Sodík 85 mg
24% Bílkoviny 14 g

Fenyklový koláč postup přípravy receptu:

1

Fenyklové listy přebereme a nakrájíme na kousky. Vložíme do vroucí vody a vaříme na mírném ohni asi 10minut.

2

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s 1/2 cukru, poté přimícháme 100g měkkého másla. Za stálého míchání přisypeme postupně mouku. Uvařený fenykl rozmačkáme na kaši a vzniklé pyré vmícháme do směsi.

3

Troubu předehřejeme na 210C.

4

Bílky ušleháme do tuhého sněhu, postupně přidáme zbylý cukr a vmícháme do fenyklové směsi.

5

Těsto nalijeme do vymazané dortové formy a pečeme asi 35minut. Koláč necháme vychladnout a podáváme.

Poznámka

Koláč uchováváme v chladničce, podáváme při pokojové teplotě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept