Španělské kuře na bylinkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělské kuře na bylinkách
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18227 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Estragon |
100 g | Hrášek |
1 ks | Kuře |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 ks | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Šafrán |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 253,7mg |
Draslík | 738,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Estragon, Hrášek, Kuře, Muškátový oříšek, Rozmarýn čerstvý, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Španělské kuře na bylinkách postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté kuře naporcujeme a opečeme na sádle s jemně nakrájenou cibulí a nasekanými bylinkami. Maso osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a šafránem. Zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vínem a dusíme asi 45 minut. |
2 | Potom přidáme hrášek, krátce povaříme a nakonec do omáčky přidáme nasekané vejce uvařené natvrdo. |
3 | Podáváme s rýží a hlávkovým salátem. |
Poznámka
Šafrán můžeme nahradit špetkou kari koření.