Recept

Španělské kuře na bylinkách

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 18227

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Estragon
100 g Hrášek
1 ks Kuře
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 ks Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rozmarýn čerstvý
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
100 ml Víno bílé
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 680 kcal
Kilojoule 2 846kJ
2% Sacharidy 8 g
60% Tuky 45 g
17% Sodík 346 mg
99% Bílkoviny 56 g

Španělské kuře na bylinkách postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté kuře naporcujeme a opečeme na sádle s jemně nakrájenou cibulí a nasekanými bylinkami. Maso osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a šafránem. Zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vínem a dusíme asi 45 minut.

2

Potom přidáme hrášek, krátce povaříme a nakonec do omáčky přidáme nasekané vejce uvařené natvrdo.

3

Podáváme s rýží a hlávkovým salátem.

Poznámka

Šafrán můžeme nahradit špetkou kari koření.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept