Recept

Pilobřich s ostrou červenou omáčkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 18255

Ingredience

4 polévková lžíce Bazalka
2 polévková lžíce Kapary sterilované
60 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
600 g Pilobřich ostnitý
415 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 288 kcal
Kilojoule 1 203kJ
1% Sacharidy 5 g
22% Tuky 16 g
27% Sodík 533 mg
57% Bílkoviny 32 g

Pilobřich s ostrou červenou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 200°C.

2

Do kastrolu nalijeme olej a na rozehřátý dáme 2 konzervy rajčat i se šťávou, přidáme 2 lžíce naložených kaparů, osolíme, opepříme a vaříme 5 minut.

3

Polovinu takto uvařené šťávy nalijeme do pekáče, do kterého poklademe rybí filety a dolijeme zbytek omáčky. Vložíme do trouby a necháme péct asi 20 minut, dokud ryba není dopečená.

4

Servírujeme na talíř. Položíme filet a polijeme ho omáčkou, ozdobíme na nudličky pokrájenou čerstvou bazalkou a pokapeme olivovým olejem.

Poznámka

Místo pilobřicha můžeme použít i halibuta, tresku, či ďasa mořského.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept