Pilobřich s ostrou červenou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pilobřich s ostrou červenou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 18255 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Bazalka |
2 polévková lžíce | Kapary sterilované |
60 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Pilobřich ostnitý |
415 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 203,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 189,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Kapary sterilované, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pilobřich ostnitý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pilobřich s ostrou červenou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 200°C. |
2 | Do kastrolu nalijeme olej a na rozehřátý dáme 2 konzervy rajčat i se šťávou, přidáme 2 lžíce naložených kaparů, osolíme, opepříme a vaříme 5 minut. |
3 | Polovinu takto uvařené šťávy nalijeme do pekáče, do kterého poklademe rybí filety a dolijeme zbytek omáčky. Vložíme do trouby a necháme péct asi 20 minut, dokud ryba není dopečená. |
4 | Servírujeme na talíř. Položíme filet a polijeme ho omáčkou, ozdobíme na nudličky pokrájenou čerstvou bazalkou a pokapeme olivovým olejem. |
Poznámka
Místo pilobřicha můžeme použít i halibuta, tresku, či ďasa mořského.