Recept

Francouzská tykvová polévka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 18256

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Jablka
3 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 kg Tykev
3 ks Tymián čerstvý
1 l Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek
3 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 374 kcal
Kilojoule 1 563kJ
9% Sacharidy 31 g
283% Tuky 212 g
34% Sodík 681 mg
14% Bílkoviny 8 g

Francouzská tykvová polévka postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si nakrájíme oloupanou, semeníku a vláken zbavenou tykev na 3 cm kostky.

2

V hrnci rozpálíme olej s máslem a na něm orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek asi 4 minuty do změknutí. Přidáme asi 1 kávovou lžičku nastrouhaného muškátového oříšku, šalvěje a tymiánu a restujeme ještě 1 minutu. Vložíme tykev, nahrubo nakrájenou mrkev, oloupané a nahrubo nakrájené jablko, vše zamícháme a přilijeme kuřecí vývar. Povaříme, přiklopíme pokličkou a cca 20 minut vaříme doměkka.

3

Vyjmeme snítky tymiánu a šalvějové listy.

4

Uvařenou polévku nalijeme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Je-li moc hustá, zředíme jí vývarem. Dosolíme, dopepříme a podáváme.

Poznámka

Sladkost polévky můžeme dosáhnout prudce osmaženými šalvějovými listy na másle - asi 2 minuty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept