Recept

Polévka bramborová selská

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1828

Ingredience

3 ks Brambory
100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
100 g Houby čerstvé
1 špetka Kmín celý
1 špetka Majoránka
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Nudle vaječné
1 ks Petržel - nať
100 g Petržel kořen
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Zázvor mletý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 219 kcal
Kilojoule 915kJ
11% Sacharidy 38 g
68% Tuky 51 g
11% Sodík 210 mg
14% Bílkoviny 8 g

Polévka bramborová selská postup přípravy receptu:

1

Nakrájenou cibuli, zeleninu nakrájenou na nudličky podusíme na másle, zalijeme vodou do roviny. Přidáme houby (sušené předem namočené), silnějších polévkových nudlí a nakrájené brambory. Povaříme cca 10 min.

2

Na zbytku másla uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vodou, řádně rozmícháme a necháme povařit 10 min.

3

Následně jíšku smícháme se zeleninou, přidáme koření, dosolíme a dovaříme.

Poznámka

Houby můžeme použít čerstvé anebo sušené, které předtím namočíme ve studené vodě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept