Recept

Husarská vepřová pečeně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 18290

Ingredience

80 g Anglická slanina
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová plec
0,5 l Voda pitná
300 ml Zakysaná smetana
100 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 636 kcal
Kilojoule 2 660kJ
2% Sacharidy 6 g
72% Tuky 54 g
26% Sodík 529 mg
53% Bílkoviny 30 g

Husarská vepřová pečeně postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, protkneme částí slaniny a osolíme. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a vše osmahneme. Na základ vložíme maso a opečeme je po všech stranách. Okořeníme sladkou i pálivou paprikou, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka.

2

Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a mírně osmahneme. Podlijeme horkou vodou a chvíli povaříme.

3

Nakonec do omáčky vmícháme zakysanou smetanu a omáčku prolisujeme nebo rozmixujeme.

4

Maso nakrájíme na porce, vložíme do omáčky a necháme jen prohřát.

5

Podáváme s houskovými knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept