Hovězí závitky se špenátem a ovčím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí závitky se špenátem a ovčím sýrem
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18305 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
4 kávová lžička | Hořčice |
1 kávová lžička | Hořčičné semínko |
600 g | Hovězí maso zadní |
1 špetka | Majoránka |
6 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
75 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
250 ml | Víno červené |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
75 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 99,8mg |
Draslík | 648,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Hořčičné semínko, Majoránka, Olej rostlinný, Paprika červená, Špenát listový čerstvý, Sůl, Víno červené, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí závitky se špenátem a ovčím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Každý plátek ještě posypeme hořčičným semínkem. |
2 | Očištěný a omytý špenát po okapání rozdělíme na kousky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, očištěnou papriku rozkrájíme na nudličky, ovčí sýr rozdrobíme. Připravenými surovinami a lístky majoránky obložíme plátky masa, svineme do závitků, ovážeme nití nebo sepneme jehlami. |
3 | Závitky opečeme po všech stranách v horkém oleji a podlijeme vroucím vývarem, do kterého postupně přiléváme víno. Zvolna dusíme přibližně 1,5 hodiny. |
4 | Nakonec omáčku zjemníme zakysanou smetanou a cukrem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.