Grilovaný tuňák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný tuňák
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18311 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 polévková lžíce | Omáčka sójová |
500 g | Tuňák obecný |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 47,5mg |
Draslík | 328,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Olej rostlinný, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Omáčka sójová, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Grilovaný tuňák postup přípravy receptu:
1 | Omyté plátky tuňáka vložíme do mísy, zalijeme marinádou připravenou smícháním sójové omáčky, worcesteru, hořčice, cukru a oleje. Maso musíme marinádou dobře obalit. Mísu zakryjeme a vložíme do chladničky na 1 - 2 hodiny. |
2 | Marinované plátky grilujeme po obou stranách 10 - 15 minut. Během grilování maso jednou obrátíme a potíráme zbylou marinádou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.