Recept

Pečená slepice na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18326

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 g Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
5 ks Nové koření celé
5 ks Pepř černý celý
50 g Slanina vepřová
750 g Slepice
1 kávová lžička Sůl
500 ml Zakysaná smetana
100 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 740 kcal
Kilojoule 3 096kJ
11% Sacharidy 40 g
59% Tuky 44 g
27% Sodík 546 mg
96% Bílkoviny 54 g

Pečená slepice na smetaně postup přípravy receptu:

1

Předem uvařenou slepici protkneme slaninou, nakrájenou na hranolky. Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli i kořenovou zeleninu osmahneme na másle, přidáme slepici a koření.

2

Když je slepice do zlatova upečená, rozporcujeme ji.

3

Ze zbylé šťávy odstraníme koření, zahustíme smetanou rozkvedlanou s moukou a chvíli povaříme, dochutíme citronovou šťávou, cukrem.

4

Podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky.

Poznámka

Servírujeme teplé. Slepici můžeme uvařit den předem (čas vaření slepice není započten).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept