Piniové rohlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piniové rohlíčky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18330 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
80 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
175 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Oříšky piniové |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 95,0mg |
Draslík | 126,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Oříšky piniové, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Piniové rohlíčky postup přípravy receptu:
1 | 100 g piniových oříšků umeleme na jemno, nasypeme do mísy, přidáme mouku, cukr, vanilkový cukr, žloutky a nakrájené máslo. Vše zpracujeme na hladké těsto, vytvarujeme kouli, zabalíme ji do fólie, necháme asi hodinu v chladničce. |
2 | Zbylé oříšky na sucho opražíme v teflonové pánvi, necháme zchladnout. |
3 | Z těsta vyválíme na pomoučeném válu asi centimetr silný a 5 cm dlouhý pruh. Nakrájíme jej na dílky a tvarujeme rohlíčky, každý můžeme ozdobit piniovými semínky. |
4 | Rohlíčky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia přibližně 10 minut (do zlatova). |
Poznámka
Servírujeme studené. Piniové oříšky můžeme nahradit mandlemi.