Recept

Bezinkové květy smažené ve vinném těstíčku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 18338

Ingredience

12 ks Bezinky
2 polévková lžíce Cukr moučkový
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 kávová lžička Olej slunečnicový
0,5 l Olej stolní
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
250 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 297 kcal
Kilojoule 1 244kJ
8% Sacharidy 30 g
18% Tuky 13 g
3% Sodík 68 mg
11% Bílkoviny 6 g

Bezinkové květy smažené ve vinném těstíčku postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme se špetkou soli, vínem, žloutky a olejem. Nakonec do těsta zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

2

Bezinkové květy omyjeme, necháme okapat, obalíme je v připraveném těstíčku.

3

Smažíme v dostatečném množství oleje - květy by měly v oleji plavat. Usmažené bezinky necháme okapat na mřížce.

4

Podáváme horké, posypané moučkovým cukrem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept