Jednoduchý recept

Bramborový nákyp s feferonkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 18341

Ingredience

1000 g Brambory
2 ks Cibule
3 ks Feferony
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Salám měkký
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 392kJ
11% Sacharidy 40 g
49% Tuky 37 g
45% Sodík 908 mg
42% Bílkoviny 24 g

Bramborový nákyp s feferonkami postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory uvaříme pod pokličkou v menším množství vody a prolisujeme je.

2

Očištěné feferonky nasekáme na jemno, salám pokrájíme na tenké nudličky, oloupanou cibuli na kroužky.

3

V pánvi rozehřejeme polovinu másla, přidáme cibuli, feferonky a salám, smažíme tak dlouho, až cibule zesklovatí. Potom vše přendáme do mísy, promícháme s vejci a bramborami, dochutíme.

4

Velkou dortovou formu vymažeme máslem a naplníme ji připravenou směsí. Povrch uhladíme, navrch poklademe očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Zalijeme zbylým rozpuštěným máslem a pečeme v troubě při 200 stupních Celsia 20 - 30 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept