Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18347

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Kapusta hlávková
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
5 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 170 kcal
Kilojoule 712kJ
4% Sacharidy 15 g
15% Tuky 11 g
17% Sodík 338 mg
11% Bílkoviny 6 g

Kapustová psaníčka postup přípravy receptu:

1

Čtyři větší kapustové listy povaříme v osolené vodě s octem asi 3 minuty, poté vyjmeme a necháme okapat.

2

Zbylou očištěnou kapustu i s košťálem nadrobno nasekáme.

3

Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme v pánvi, přidáme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, kapustu a vše za stálého míchání dusíme 10 minut.

4

Obsah pánve rozdělíme na 4 díly a rozprostřeme na povařené kapustové listy. Zabalíme jako psaníčko, ovážeme nití, na rozehřátém másle krátce opečeme. Zalijeme vývarem a pod pokličkou zvolna dusíme 15 minut.

5

Podáváme jako přílohu k masu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept