Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Zelí hlávkové bílé 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 1835

Ingredience

100 g Cibule
50 g Cukr krupice
2 g Kmín celý
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Ocet kvasný lihový
20 g Sůl
500 g Tuk
200 ml Voda pitná
1200 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 511 kcal
Kilojoule 2 138kJ
4% Sacharidy 14 g
67% Tuky 50 g
44% Sodík 873 mg
3% Bílkoviny 2 g

Zelí hlávkové bílé postup přípravy receptu:

1

Zelí očistíme, rozkrojíme a vyřízneme košťály. Potom zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky. Krátce je spaříme, scedíme, zalijeme vodou a za občasného promíchání dusíme do poloměkka.

2

Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme kmín, zaprášíme moukou a po mírném osmahnutí ji zamícháme do zelí. Za občasného promíchání dodusíme téměř doměkka.

3

Ke konci dušení dochutíme zelí solí, cukrem, octem a znovu krátce podusíme.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Zelí hlávkové bílé
Výborné. Dělala jsem na sádle. S bučkem a pleckem. Tuto chuťovku manžel nakonec spláchl pivečkem a vypadal velice spokojeně. Dík za recept. smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept