Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 18351

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
200 g Hovězí maso zadní
1 špetka Muškátový květ
100 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
250 g Vepřová plec
250 ml Voda pitná
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 528 kcal
Kilojoule 2 209kJ
4% Sacharidy 13 g
55% Tuky 42 g
14% Sodík 285 mg
44% Bílkoviny 25 g

Řecké mleté biftečky postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na kousky a umeleme. Přidáme ve vodě navlhčenou, vymačkanou žemli, sůl, pepř, muškátový květ, citronvou kůru a vejce. Vše dobře promícháme.

2

Z připravené směsi tvarujeme malé biftečky, po obou stranách je zprudka opékáme na rozpáleném oleji.

3

Opečené biftečky vyjmeme z pánve, vložíme do kastrolu, zalijeme rozředěným rajčatovým protlakem a chvíli podusíme.

4

Podáváme se špagetami nebo s tmavým chlebem a s čerstvou zeleninou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept