Jednoduchý recept

Sardinky smažené ve vinném těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18357

Ingredience

1 ks Citrony
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
100 ml Olej stolní
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 balení Sardinky v oleji
2 ks Vejce slepičí
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 138 kcal
Kilojoule 576kJ
1% Sacharidy 5 g
11% Tuky 8 g
2% Sodík 44 mg
8% Bílkoviny 4 g

Sardinky smažené ve vinném těstíčku postup přípravy receptu:

1

Z vajec, rozšlehaných ve víně a z mouky připravíme hustší těstíčko.

2

Sardinky vyjmeme z konzervy, necháme okapat, obalíme v mouce a namáčíme do těstíčka, poté zprudka smažíme v rozpáleném oleji.

3

Podáváme s dílkem citronu, posypané nasekanou petrželkou.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. Servírujeme teplé. Množství mouky upravíme podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept