Jablka zapečená v rýžové kaši - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka zapečená v rýžové kaši
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18360 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
800 g | Jablka |
8 kávová lžička | Marmeláda rybízová |
60 g | Máslo čerstvé |
6 dl | Mléko polotučné |
250 g | Rýže předvařená (parboiled) |
1 špetka | Sůl |
200 g | Tvaroh tučný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 112g |
---|---|
Cholesterol | 178,2mg |
Draslík | 370,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 168,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Rýže předvařená (parboiled), Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Marmeláda rybízová, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jablka zapečená v rýžové kaši postup přípravy receptu:
1 | Předvařenou rýži propláchneme, vsypeme do vařícího osoleného mléka a povaříme 10 minut. Přiklopíme pokličkou, necháme stát, až se mléko vsákne a rýže bude měkká. |
2 | Větší část másla, tvaroh, vejce a cukr utřeme do hladka. Přidáme rýžovou kaši, vanilkový cukr, promícháme a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. |
3 | Do rýže vmáčkneme celá oloupaná a jádřinců zbavená jablka, naplněná marmeládou. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Servírujeme teplé.