Recept

Květákový salát s řeřichou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 18369
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Květák
1 špetka Muškátový oříšek
3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř bílý
125 g Řeřicha
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 98 kcal
Kilojoule 412kJ
4% Sacharidy 13 g
5% Tuky 4 g
15% Sodík 292 mg
10% Bílkoviny 6 g

Květákový salát s řeřichou postup přípravy receptu:

1

Očištěný omytý květák rozebereme na růžičky, povaříme přibližně 15 minut v osolené vodě, vyjmeme, necháme okapat a vychladnout.

2

Z oleje, octa, soli, pepře a špetky muškátového oříšku připravíme marinádu. Vložíme do ní omytou okapanou řeřichu a pažitku, do mísy rozložíme růžičky květáku, nalijeme na ně marinádu, vše promícháme.

3

Salát necháme před podáváním 20 minut rozležet.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept