Jednoduchý recept

Zelí kysané bílé

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Zelí kysané bílé 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1838

Ingredience

100 g Cibule
100 g Cukr krupice
2 g Kmín celý
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Sůl
50 g Tuk
200 ml Voda pitná
900 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 116 kcal
Kilojoule 486kJ
5% Sacharidy 17 g
7% Tuky 5 g
20% Sodík 404 mg
3% Bílkoviny 2 g

Zelí kysané bílé postup přípravy receptu:

1

Zelí zalijeme vařící vodou, okmínujeme a za občasného promíchání dusíme do poloměkka.

2

Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Zaprášíme ji prosátou moukou, mírně osmahneme a zamícháme do zelí. Za občasného promíchání zelí dodusíme téměř doměkka.

3

Ke konci dušení zelí přisladíme a přisolíme.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Zelí kysané bílé
Výborná varianta přílohy k drůbeži, ale i k vepřovému. Já jsem zvolila pečené kuře a manžel se synem si ještě i přidávali. Takže recept mohu doporučit.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept