Recept

Jidáše z medového těsta

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 18381

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
30 g Droždí
80 g Med včelí
250 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 533 kcal
Kilojoule 2 232kJ
22% Sacharidy 78 g
26% Tuky 19 g
12% Sodík 238 mg
27% Bílkoviny 15 g

Jidáše z medového těsta postup přípravy receptu:

1

Z droždí, cukru, trošky mouky a vlažného mléka připravíme kvásek.

2

Máslo i med mírně nahřejeme, utřeme se žloutky. Přidáme mouku, sůl, kvásek a vlažným mlékem zaděláme těsto, necháme vykynout.

3

Z těsta vyválíme plát silný asi půl centimetru, tvořítkem vykrajujeme kolečka, urovnáme je na pomaštěný plech, necháme znovu vykynout a rádýlkem na ně naznačíme mřížku. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a jidášky upečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova.

4

Vychladlé pomažeme medem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept