Gratinované toasty s kořeněnou sýrovou pomazánkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinované toasty s kořeněnou sýrovou pomazánkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18387 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 ks | Feferony |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
180 g | Sýr Moravský bochník 45% |
2 ks | Vejce slepičí |
8 krajíc | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 534,6mg |
---|---|
Cholesterol | 134,7mg |
Draslík | 50,1mg |
Vláknina | 105,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Feferony, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Moravský bochník 45%, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Gratinované toasty s kořeněnou sýrovou pomazánkou postup přípravy receptu:
1 | Plátky veky nasucho opečeme po obou stranách a tence je potřeme máslem. |
2 | Nastrouhaný sýr, rozšlehaná vejce, nasekané feferonky a sůl promícháme, směsí potřeme toasty. |
3 | Gratinujeme pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě, ihned horké podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.