Anglický rostbíf

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
26 g
Vláknina
27 mg
Vápník
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Roštěnec opláchneme, tukové krytí nakrájíme na čtverečky, osolíme, opepříme a potřeme částí oleje. Necháme asi hodinu odležet v chladu.
  • 2
    Potom roštěnec opečeme na zbylém oleji po obou stranách, nejdříve horní stranu s tukem. Vložíme do horké trouby a pečeme zhruba půl až třičtvrtě hodiny. Během pečení maso obrátíme a dbáme, aby se tuk s výpekem nepřipálily.
  • 3
    Roštěnec musí být na řezu mírně růžový.
  • 4
    Upečený roštěnec vyjmeme, šťávu procedíme, zastříkneme vývarem a krátce povaříme.
  • 5
    Nakonec šťávu přisolíme, přecedíme, zjemníme máslem a ještě povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.