Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Slezské kysané zelí 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1840

Ingredience

120 g Brambory
200 g Cibule
2 g Kmín celý
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 ml Ocet kvasný lihový
150 g Slanina vepřová
10 g Sůl
200 ml Voda pitná
1100 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 118 kcal
Kilojoule 492kJ
3% Sacharidy 11 g
9% Tuky 7 g
26% Sodík 524 mg
7% Bílkoviny 4 g

Slezské kysané zelí postup přípravy receptu:

1

Kysané zelí propereme, překrájíme, zalijeme vařící vodou, okmínujeme a dusíme doměkka.

2

Slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně ji rozpustíme a dorůžova na ni osmahneme drobně nakrájenou cibulku. Zasypeme prosátou moukou, zalijeme odvarem ze zelí, rozmícháme, přidáme syrové brambory a vše provaříme.

3

Do tohoto základu přidáme zelí, promícháme, dochutíme solí a octem a podusíme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Slezské kysané zelí
Pocházím ze Slezska a takto připravovala zelí i moje maminka. Jen s tou změnou, že se zelí nepropírá, jedině by muselo být extrémně kyselé. Měli jsme své domácí. Na jedné straně se propere a pak se přidává ocet, no nevím.....Spíš bych ho nechala jak je a pak třeba malinko dosladila. Zelí je fajn, zahušťuji bramborou docela často. Až na tu jednu výhradu hodnotím kladně.
 
Aleisa
Slezské kysané zelí
Zapomněla jsem napsat, že brambory buď jemně na struhadle rozetřeme nebo nastrouháme.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept