Pikantní grilované klobásky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní grilované klobásky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 18400 |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 kávová lžička | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
4 ks | Klobása vepřová |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 91,0mg |
Draslík | 642,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bazalka, Česnek, Cibule, Klobása vepřová, Pažitka, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pikantní grilované klobásky postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, pažitku, bazalku, olivový olej, pepř a sůl dobře promícháme. |
2 | Klobásy podélně nařízneme a do vzniklé kapsy vetřeme připravenou bylinkovou směs. Každou kapsu naplníme na dílky nakrájenou cibulí a nakrájenými rajčaty, strany přitiskneme a klobásy obalíme plátky anglické slaniny. Spíchneme jehlou a zabalíme do alobalu. |
3 | Klobásy grilujeme na rozpáleném grilu asi 20 minut. |
4 | Podáváme s čerstvým pečivem a zeleninou. |