Recept

Vepřová krkovička s kedlubnami

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřová krkovička s kedlubnami 5 1
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 18416

Ingredience

2 kávová lžička Cukr krupice
600 g Kedlubna
40 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
20 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová krkovička

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 508 kcal
Kilojoule 2 127kJ
4% Sacharidy 14 g
55% Tuky 41 g
15% Sodík 295 mg
37% Bílkoviny 21 g

Vepřová krkovička s kedlubnami postup přípravy receptu:

1

Omytou krkovičku vcelku osolíme, vložíme do pekáčku na sádlo a v troubě upečeme doměkka.

2

Upečené maso nakrájíme na porce a vložíme zpět do šťávy.

3

Oloupané kedlubny nakrájíme na plátky, zalijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka. Potom přidáme lžičku hladké mouky, máslo, špetku muškátu, cukr a ještě krátce podusíme.

4

Na porce krkovičky navršíme dušené kedlubny.

5

Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vepřová krkovička s kedlubnami
Krkovičku jsem před pečením mírně podlila vodou a během pečení přelévala výpekem a podle potřeby ještě přidávala po troškách vodu. Na jednu porci je dost masa, někomu by stačilo i méně. Kedlubny jsem nastrouhala nahrubo a dala pak na talíři vedle masa. Doporučuji udělat z másla a mouky jíšku a touto jíškou zahustit. Másla se může dát trochu méně, nebo zase naopak přidat trochu více mouky. Muškátový květ mně k tomuto jídlu moc nesedí, kedlubny jsem dochutila přidáním octa na sladkokyselo. Jinak palec nahoru.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept