Červené zelí dušené s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červené zelí dušené s jablky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 1842 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
100 g | Cibule |
40 g | Cukr krupice |
500 g | Jablka |
100 g | Marmeláda rybízová |
20 ml | Ocet kvasný lihový |
30 g | Sůl |
50 g | Tuk |
50 g | Víno červené |
110 ml | Voda pitná |
1000 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 4,8mg |
Draslík | 318,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Cukr krupice, Jablka, Sůl, Tuk, Víno červené, Voda pitná, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda rybízová, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Červené zelí dušené s jablky postup přípravy receptu:
1 | Zelí očistíme, zbavíme košťálů a jemně ho nastrouháme nebo nakrájíme na nudličky. Potom zelí spaříme ve vařící vodě, scedíme a necháme okapat. |
2 | Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a zpěníme na tuku. Přidáme zelí a na mírném ohni dusíme. Po chvilce dušení přidáme ocet, sůl, promícháme a ještě dusíme. |
3 | Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, nakrájíme je na osminky a vložíme na zelí. Přidáme bobkový list, cukr, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Potom přidáme zavařeninu, dochutíme solí a octem a vše provaříme. |