Recept

Červené zelí dušené s jablky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 1842

Ingredience

1 g Bobkový list
100 g Cibule
40 g Cukr krupice
500 g Jablka
100 g Marmeláda rybízová
20 ml Ocet kvasný lihový
30 g Sůl
50 g Tuk
110 ml Voda pitná
50 g Víno červené
1000 g Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 143 kcal
Kilojoule 598kJ
6% Sacharidy 23 g
7% Tuky 5 g
60% Sodík 1 g
3% Bílkoviny 2 g

Červené zelí dušené s jablky postup přípravy receptu:

1

Zelí očistíme, zbavíme košťálů a jemně ho nastrouháme nebo nakrájíme na nudličky. Potom zelí spaříme ve vařící vodě, scedíme a necháme okapat.

2

Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a zpěníme na tuku. Přidáme zelí a na mírném ohni dusíme. Po chvilce dušení přidáme ocet, sůl, promícháme a ještě dusíme.

3

Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, nakrájíme je na osminky a vložíme na zelí. Přidáme bobkový list, cukr, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Potom přidáme zavařeninu, dochutíme solí a octem a vše provaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept