Jednoduchý recept

Zelí brukvové (kedlubnové)

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Zelí brukvové (kedlubnové) 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1843

Ingredience

100 g Cibule
50 g Cukr krupice
1200 g Kedlubna
2 g Kmín celý
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Ocet kvasný lihový
20 g Sůl
50 g Tuk
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 111 kcal
Kilojoule 464kJ
4% Sacharidy 15 g
7% Tuky 5 g
43% Sodík 865 mg
3% Bílkoviny 1 g

Zelí brukvové (kedlubnové) postup přípravy receptu:

1

Kedlubny oloupeme, opláchneme, nakrájíme je nebo nastrouháme na nudličky, krátce spaříme a scedíme.

2

Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na tuku. Zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a dobře rozmícháme. Přidáme kedlubny, okmínujeme a za občasného promíchání podusíme.

3

Ke konci dušení přidáme ocet, cukr, sůl a dodusíme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Zelí brukvové (kedlubnové)
Kedlubnové zelí dělám už léta, dá se říci, totožně. Přidávám i pár nasekaných středových listů. Dělávám větší porce, tak na 1 porci počítám 140 - 150 g čisté váhy. Podávala jsem s bramborami a pečenou vepřovou krkovičkou.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept