Zelí brukvové (kedlubnové) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelí brukvové (kedlubnové)
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 1843 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
100 g | Cibule |
50 g | Cukr krupice |
1200 g | Kedlubna |
2 g | Kmín celý |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Ocet kvasný lihový |
20 g | Sůl |
50 g | Tuk |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 4,8mg |
Draslík | 247,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Kedlubna, Kmín celý, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelí brukvové (kedlubnové) postup přípravy receptu:
1 | Kedlubny oloupeme, opláchneme, nakrájíme je nebo nastrouháme na nudličky, krátce spaříme a scedíme. |
2 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na tuku. Zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a dobře rozmícháme. Přidáme kedlubny, okmínujeme a za občasného promíchání podusíme. |
3 | Ke konci dušení přidáme ocet, cukr, sůl a dodusíme. |
Kedlubnové zelí dělám už léta, dá se říci, totožně. Přidávám i pár nasekaných středových listů. Dělávám větší porce, tak na 1 porci počítám 140 - 150 g čisté váhy. Podávala jsem s bramborami a pečenou vepřovou krkovičkou.