Jehněčí žebírka v jablečné omáčce

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1331 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
118 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá žebírka po okrajích nařízneme a naklepeme. Potřeme je směsí z 1 lžíce oleje, nastrouhané cibule, zázvoru a soli. Necháme odležet v chladu asi 1 hodinu.
  • 2
    Připravená žebírka opékáme na zbylém oleji po obou stranách doměkka.
  • 3
    Omytá a oloupaná jablka nakrájíme na kousky, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Prolisujeme je, osolíme, osladíme a přidáme citronovou šťávu.
  • 4
    Z pánve slijeme část oleje, do šťávy přidáme máslo, podlijeme a povaříme.
  • 5
    Žebírka upravíme na nahřáté talíře, přelijeme vroucí šťávou a horkými jablky.
  • 6
    Vhodnou přílohou jsou opékané brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.