Recept

Jehněčí žebírka v jablečné omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18432

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
500 g Jablka
8 ks Jehněčí žebírka
40 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Sůl
6 polévková lžíce Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

66% Kalorie 1,297 kcal
Kilojoule 5 426kJ
6% Sacharidy 22 g
153% Tuky 114 g
18% Sodík 365 mg
79% Bílkoviny 44 g

Jehněčí žebírka v jablečné omáčce postup přípravy receptu:

1

Omytá žebírka po okrajích nařízneme a naklepeme. Potřeme je směsí z 1 lžíce oleje, nastrouhané cibule, zázvoru a soli. Necháme odležet v chladu asi 1 hodinu.

2

Připravená žebírka opékáme na zbylém oleji po obou stranách doměkka.

3

Omytá a oloupaná jablka nakrájíme na kousky, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Prolisujeme je, osolíme, osladíme a přidáme citronovou šťávu.

4

Z pánve slijeme část oleje, do šťávy přidáme máslo, podlijeme a povaříme.

5

Žebírka upravíme na nahřáté talíře, přelijeme vroucí šťávou a horkými jablky.

6

Vhodnou přílohou jsou opékané brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept