Recept

Baskický třešňový koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1844

Ingredience

200 g Cukr krupice
4 polévková lžíce Džem třešňový
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
30 g Mandle
280 g Mouka polohrubá
210 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 399 kcal
Kilojoule 1 669kJ
13% Sacharidy 46 g
30% Tuky 22 g
2% Sodík 36 mg
11% Bílkoviny 6 g

Baskický třešňový koláč postup přípravy receptu:

1

Mouku nasypeme do mísy, do středu rozklepneme vejce, přidáme dva žloutky, 200g másla, cukr, špetku soli a mleté mandle. Promícháme v husté těsto, vyválíme kouli, zakryjeme a necháme 2hodiny odpočinout při pokojové teplotě.

2

Troubu předehřejeme na 210C.

3

Kruhovou formu vymažeme, vysypeme moukou. Dvě třetiny těsta rozválíme, vložíme do formy, vytvoříme silný okraj a potřeme třešňovým džemem.

4

Přikryjeme zbytkem těsta, které rovněž rozválíme, okraje těsta k sobě přitisknemem mokrými prsty.

5

Koláč potřeme vaječným žloutkem a pečeme 40minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept