Jablkové medailonky se šunkovou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkové medailonky se šunkovou pěnou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18445 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Křen |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř bílý |
1 ks | Petržel - nať |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
250 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 73,8mg |
Draslík | 243,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Křen, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkové medailonky se šunkovou pěnou postup přípravy receptu:
1 | Omytá jablka oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Jádřince odstraníme a jablka krátce podusíme v mírně okyselené vodě. Vyjmeme je, necháme okapat a vychladnout. |
2 | Změklé máslo utřeme do pěny, přidáme umletou šunku, smetanu, osolíme, opepříme a našleháme. |
3 | Na talířky upravíme plátky jablek a ozdobně na ně nastříkáme šunkovou pěnu. Posypeme nastrouhaným křenem a ozdobíme snítkou petrželky. |
4 | Podáváme jako studený předkrm. |