Recept

Pečené hlávkové zelí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Pečené hlávkové zelí 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 18464
Kategorie: Zelenina

Ingredience

500 ml Mléko polotučné
100 g Mouka polohrubá
1 ks Pórek
20 g Sádlo vepřové škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
500 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 047kJ
10% Sacharidy 35 g
12% Tuky 9 g
11% Sodík 228 mg
19% Bílkoviny 11 g

Pečené hlávkové zelí postup přípravy receptu:

1

Omyté a očištěné zelí povaříme v osolené vodě asi 10 minut, vyjmeme z vody a nakrájíme na kostičky.

2

Přidáme žloutky, mléko, mouku, omytý, nadrobno nakrájený pórek a sůl. Vše promícháme a nakonec do směsi zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

3

Plech s okrajem vymažeme kouskem sádla (nebo másla), poklademe připravenou směsí a pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

4

Pečené zelí podáváme teplé i studené k pivu nebo k vínu.

Komentáře a hodnocení

 
jancadolez@seznam.cz
Pečené hlávkové zelí
Tak tohle pečené zelí musím udělat-určitě dobrota blink
 
bruschetta
Pečené hlávkové zelí
Zbyla mi půlka hlávky zelí, tak jsem chtěla upéct chuťovku na večer. Když jsem vše zamíchala dohromady, zarazilo mě, jak je těsto strašně řídké. Naštěstí jsem si vzpomněla, že jsem podobný recept viděla ještě na jiných stránkách od spolehlivé kuchařky. Ta měla na toto množství zelí a mléka 300 g mouky. Takže jsem mouku přidala a vše už bylo v pořádku. Přidala jsem i víc soli (ale to je na každém) a trošku čerstvě mletého pepře. Bohužel kvůli tomu nesprávnému množství mouky nemůžu hodnotit kladně :(

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept