Recept

Pečené hlávkové zelí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 18464

Ingredience

500 ml Mléko polotučné
100 g Mouka polohrubá
1 ks Pórek
20 g Sádlo vepřové škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
500 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 047kJ
10% Sacharidy 35 g
12% Tuky 9 g
11% Sodík 228 mg
19% Bílkoviny 11 g

Pečené hlávkové zelí postup přípravy receptu:

1

Omyté a očištěné zelí povaříme v osolené vodě asi 10 minut, vyjmeme z vody a nakrájíme na kostičky.

2

Přidáme žloutky, mléko, mouku, omytý, nadrobno nakrájený pórek a sůl. Vše promícháme a nakonec do směsi zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

3

Plech s okrajem vymažeme kouskem sádla (nebo másla), poklademe připravenou směsí a pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

4

Pečené zelí podáváme teplé i studené k pivu nebo k vínu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
jancadolez@seznam.cz
Pečené hlávkové zelí
Tak tohle pečené zelí musím udělat-určitě dobrota blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept