Sněhové vdolečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sněhové vdolečky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18468 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
100 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Rohlíky bílé |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 291,4mg |
Draslík | 73,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sněhové vdolečky postup přípravy receptu:
1 | Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, přilijeme mléko, přidáme žloutky, cukr a hladkou mouku. Vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Z těsta smažíme na másle v lívanečníku malé vdolečky po obou stranách dozlatova. |
3 | Usmažené vdolečky posypeme moučkovým cukrem a podáváme. |