Treska ve vinném vývaru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska ve vinném vývaru
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18484 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
1000 g | Treska aljašská |
500 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 92,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Rajčata, Šalotka, Sůl, Treska aljašská, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska ve vinném vývaru postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté rybí maso nakrájíme na kousky, pokapeme citronovou šťávou a mírně osolíme. Necháme asi 30 minut odležet. |
2 | Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Šalotku a česnek oloupeme, nadrobno nasekáme a v hrnci na olivovém oleji necháme zesklovatět. Přidáme kousky ryb a za občasného promíchání opékáme dál. Přidáme rajčata, dochutíme pepřem, podlijeme bílým vínem a dusíme 20 minut. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže. Můžeme použít i jiné druhy mořských ryb.