Recept

Treska ve vinném vývaru

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 18484

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1000 g Treska aljašská
500 ml Víno bílé
4 stroužek Česnek
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 792kJ
7% Sacharidy 24 g
7% Tuky 5 g
20% Sodík 395 mg
86% Bílkoviny 48 g

Treska ve vinném vývaru postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté rybí maso nakrájíme na kousky, pokapeme citronovou šťávou a mírně osolíme. Necháme asi 30 minut odležet.

2

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Šalotku a česnek oloupeme, nadrobno nasekáme a v hrnci na olivovém oleji necháme zesklovatět. Přidáme kousky ryb a za občasného promíchání opékáme dál. Přidáme rajčata, dochutíme pepřem, podlijeme bílým vínem a dusíme 20 minut.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže. Můžeme použít i jiné druhy mořských ryb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept