Kedlubny dušené na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedlubny dušené na másle
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 1849 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1800 g | Kedlubna |
150 g | Máslo čerstvé |
15 g | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
8% Kalorie 161 kcal
Kilojoule 672kJ
3% Sacharidy 12 g
17% Tuky 13 g
35% Sodík 703 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 343,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kedlubny dušené na másle postup přípravy receptu:
1 | Kedlubny oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostičky nebo na hranolky. Zalijeme je teplou vodou, přidáme polovinu dávky másla, sůl a pod poklicí rychleji udusíme doměkka. |
2 | Nakonec do hotového pokrmu přidáme pro zjemnění zbylé máslo. |
Kedlubny ve své kuchyni používám docela často, tato příprava je jednoduchá a kedlubny moc dobré. Podávala jsem jako přílohu společně s bramborami k masu.