Jednoduchý recept

Hovězí roláda pečená

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Hovězí roláda pečená 5 1
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 185

Ingredience

750 g Hovězí maso zadní
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
50 g Paprikové lusky čerstvé
1 g Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
20 g Sůl
80 g Tuk
160 g Vejce slepičí
100 g Vepřová uzená plec
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 261 kcal
Kilojoule 1 092kJ
1% Sacharidy 4 g
24% Tuky 18 g
49% Sodík 980 mg
37% Bílkoviny 21 g

Hovězí roláda pečená postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso opláchneme, rozřízneme na plát, naklepeme jej a osolíme.

2

Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky, necháme ji částečně roztavit a přidáme na kostky nakrájené vařené uzené maso. Krátce osmahneme, zalijeme rozkvedlanými vejci a necháme ztuhnout.

3

Směs opepříme, přidáme kapii nakrájenou na nudličky, vše promícháme a necháme zchladnout.

4

Po vychladnutí vaječnou směs rozetřeme na připravený plát, zavineme a svážeme provázkem nebo režnou nití.

5

Roládu na horkém tuku rychle opečeme ze všech stran, podlijeme vodou a dáme do trouby péci.

6

Po zapečení roládu přikryjeme poklicí a za občasného přelévání dopečeme.

7

Měkkou roládu vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a povaříme.

8

Nakonec šťávu přecedíme, přisolíme, zjemníme máslem a ještě převaříme.

Poznámka

Vejce slepičí: (4ks)

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept