Hovězí roláda pečená

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
18 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
153 mg
Cukr
123 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso opláchneme, rozřízneme na plát, naklepeme jej a osolíme.
  • 2
    Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky, necháme ji částečně roztavit a přidáme na kostky nakrájené vařené uzené maso. Krátce osmahneme, zalijeme rozkvedlanými vejci a necháme ztuhnout.
  • 3
    Směs opepříme, přidáme kapii nakrájenou na nudličky, vše promícháme a necháme zchladnout.
  • 4
    Po vychladnutí vaječnou směs rozetřeme na připravený plát, zavineme a svážeme provázkem nebo režnou nití.
  • 5
    Roládu na horkém tuku rychle opečeme ze všech stran, podlijeme vodou a dáme do trouby péci.
  • 6
    Po zapečení roládu přikryjeme poklicí a za občasného přelévání dopečeme.
  • 7
    Měkkou roládu vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a povaříme.
  • 8
    Nakonec šťávu přecedíme, přisolíme, zjemníme máslem a ještě převaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.