Tvarohový pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohový pudink
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18506 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Cukr krupice |
70 g | Máslo čerstvé |
70 g | Strouhanka |
250 g | Tvaroh tučný |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 326,8mg |
Draslík | 93,8mg |
Vláknina | 927,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 208,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Strouhanka, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohový pudink postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo (50 g) utřeme s cukrem a se žloutky. Přidáme tvaroh, citronovou šťávu a kůru, vše promícháme se strouhankou a pevným sněhem ušlehaným z bílků. |
2 | Směs naplníme do máslem vymazané a strouhankou vysypané pudinkové formy a vaříme ve vodní lázni 30-35 minut. |
3 | Uvařený pudink vyklopíme z formy. Podáváme s ovocným sirupem nebo kompotem z drobného ovoce. |