Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 18508

Ingredience

500 g Broskve
180 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
2 ks Cukr vanilka
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mandle
80 g Mouka polohrubá
20 g Máslo čerstvé
80 g Solamyl
3 ks Vejce slepičí
0,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 663 kcal
Kilojoule 2 774kJ
30% Sacharidy 110 g
29% Tuky 21 g
3% Sodík 63 mg
26% Bílkoviny 14 g

Broskvový nákyp postup přípravy receptu:

1

Broskve spaříme vařící vodou, oloupeme, vypeckujeme a rozčtvrtíme.

2

Formu vymažeme máslem, urovnáme do ní broskve a posypeme je 30 g cukru a vanilkovým cukrem.

3

Z bílků a trochy studené vody ušleháme pevný sníh, přidáme do něj 150 g cukru a vanilkový cukr, nakonec vmícháme rozkvedlané žloutky. Mouku smícháme se solamylem a práškem do pečiva a spolu s nasekanými mandlemi vmícháme do těsta.

4

Těstem pokryjeme broskve ve formě a na spodní mřížce v troubě pečeme nákyp při 180 stupních Celsia asi 45 minut.

5

Vyjmeme z trouby, pocukrujeme a ihned podáváme.

6

Vhodnou přílohou je vanilková omáčka nebo vinné šodó.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept