Recept

Srnčí steaky se žampiony

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 18519

Ingredience

200 g Cibule sterilovaná
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
800 g Srnčí kýta
1 kávová lžička Sůl
2 dl Víno bílé
200 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 159kJ
2% Sacharidy 6 g
29% Tuky 22 g
35% Sodík 702 mg
110% Bílkoviny 62 g

Srnčí steaky se žampiony postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou srnčí kýtu nakrájíme na malé řízky (2 ks na porci), mírně je naklepeme, osolíme a opepříme. Maso po jedné straně lehce posypeme moukou a po obou stranách opékáme na oleji asi 3 minuty. Steaky vyjmeme.

2

Na tuku osmahneme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, přidáme nadrobno nakrájené cibulky a podlijeme vínem. Vložíme zpět maso a vše dusíme doměkka.

3

Měkké steaky upravíme na nahřáté talíře a přelijeme směsí.

4

Podáváme s opečenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept