Recept

Zmrzlinové jahodové suflé

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 18529

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
200 g Cukr krupice
250 g Jahody zahradní
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
125 ml Víno bílé
3 plátek Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 607 kcal
Kilojoule 2 541kJ
17% Sacharidy 60 g
44% Tuky 33 g
5% Sodík 92 mg
25% Bílkoviny 14 g

Zmrzlinové jahodové suflé postup přípravy receptu:

1

Omyté jahody rozmačkáme vidličkou na kaši. Víno krátce zahřejeme, rozpustíme v něm želatinu a přidáme citronovou šťávu.

2

Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, přidáme víno a šleháme metlou do zhoustnutí. Do krému vmícháme jahodové pyré, potom zlehka přimícháme sníh ušlehaný z bílků a ušlehanou smetanu.

3

Krém rozdělíme do formiček a ihned zmrazíme.

4

Suflé podáváme ve formičkách, každou porci můžeme ozdobit čerstvými jahodami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept