Jednoduchý recept

Francouzské květákové pyré

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 18542

Ingredience

1 ks Květák
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
725 ml Vývar zeleninový
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 264 kcal
Kilojoule 1 103kJ
7% Sacharidy 27 g
18% Tuky 13 g
59% Sodík 1 g
24% Bílkoviny 13 g

Francouzské květákové pyré postup přípravy receptu:

1

Květák okrájíme na drobné růžičky. V hrnci povaříme vývar, může být zeleninový či drůbeží, přidáme květák a pod poklicí vaříme 12-15 minut doměkka.

2

Z hrnce odlijeme 175 ml vývaru a zbytek odlijeme zvlášť. Polovinu květáku a 60 ml vývaru rozmixujeme dohladka. Do kaše vešleháme máslo, kysanou smetanu, strouhaný parmezán, papriku, dosolíme a dopepříme a horké podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept