Jednoduchý recept

Houby s mangoldem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 18552

Ingredience

450 g Mangold
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
120 g Portobello
120 g Shiitake houby
1 špetka Sůl
1 ks Šalotka
120 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 128 kcal
Kilojoule 535kJ
4% Sacharidy 16 g
8% Tuky 6 g
15% Sodík 309 mg
10% Bílkoviny 5 g

Houby s mangoldem postup přípravy receptu:

1

Z mangoldu vyřízneme bílé střední žíly a zbytek nakrájíme nahrubo. Směs hub (portobello, šítake, bílé žampiony) nakrájíme nadrobno.

2

Na pánvi rozehřejeme olej a máslo a při vysokém žáru opražíme nadrobno nasekanou šalotku a minutu restujeme doměkka.

3

Přidáme mangold, sůl a pepř a za stálého míchání restujeme asi 7 minut. Přidáme houby a restujeme asi 3 minuty. Ihned servírujeme.

Poznámka

Tento pokrm podáváme také jako samostatný zeleninový pokrm s přílohou. Můžeme pokrm použít do sendvičů, k masu, jako pomazánku na tousty. Můžeme též namazat na bagetu, poklademe plátky mozarely, chlebíčky dáme do grilu a po roztání přisolené podáváme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept