Dušené rybí filé se smetanou
50 min.
Ingredience
- 500gramůFilé rybí
 - 400gramůZelí čínské
 - 4kusyRajčata
 - 50mililitrůOlej olivový
 - 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
 - 2lžíceCitronová šťáva
 - 1lžíceKopr čerstvý
 - 0,5litrVývar rybí
 - 0,5lžičkaSůl
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
20 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté porce filé osolíme, zakapeme citronovou šťávou a chvíli marinujeme.
 - 2Omyté zelné listy spaříme vroucí vodou, zabalíme do nich porce filé a dusíme v kastrolu na olivovém oleji pod pokličkou.
 - 3Podušené filé vyjmeme a do výpeku přilijeme rybí vývar. Krátce povaříme, přilijeme smetanu a přidáme nasekaný kopr.
 - 4Rajčata omyjeme, krátce blanšírujeme a potom je nakrájíme na dílky a mírně osolíme.
 - 5Závitky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a obložíme rajčaty.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.