Dušené rybí filé se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené rybí filé se smetanou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 18564 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Filé rybí |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
50 ml | Olej olivový |
4 ks | Rajčata |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Vývar rybí |
400 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 550,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Rajčata, Sůl, Vývar rybí, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Olej olivový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušené rybí filé se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce filé osolíme, zakapeme citronovou šťávou a chvíli marinujeme. |
2 | Omyté zelné listy spaříme vroucí vodou, zabalíme do nich porce filé a dusíme v kastrolu na olivovém oleji pod pokličkou. |
3 | Podušené filé vyjmeme a do výpeku přilijeme rybí vývar. Krátce povaříme, přilijeme smetanu a přidáme nasekaný kopr. |
4 | Rajčata omyjeme, krátce blanšírujeme a potom je nakrájíme na dílky a mírně osolíme. |
5 | Závitky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a obložíme rajčaty. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.